top of page

coaching

Claire betekent in het Frans licht en helder. Als coach help ik jou nieuw licht te werpen op de problemen waar jij tegenaan loopt in je werk. Vanuit Claire Coacht begeleid ik jou bij het helder en bereikbaar maken van jouw persoonlijke doelen. Via inzicht en nieuwe ervaringen bereik je zo jouw gewenste gedrag.

 

Als coach begeleid ik je bij het inzichtelijk maken van jouw kracht en ambities. Je gaat ook zien en ervaren wat jou tegenhoudt om te doen wat je wilt doen. Je rekent af met belemmerende gedachten en gedragspatronen en gaat oefenen hoe het is om jezelf en je werk op de door jou gewenste manier vorm te geven. Ik ga daarbij uit van wat je al in je hebt, maar nog niet ten volle hebt kunnen inzetten. Voor krachtig leiderschap en om met ziel en zakelijkheid te kunnen werken.

De ervaring leert dat tussen de 6 en 10 coachsessies van 90 minuten voldoende zijn om weer 'in flow' verder te kunnen. Ook kun je bij mij los 1 of 2 sessies afspreken. Speedcoaching. Gewoon, om zaken weer helder te krijgen. Mijn coaching is maatwerk, snel & to the point.

Ik werk vanuit de thema’s persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap. Daarbij maak ik gebruik van kennis en technieken uit de psychologie van C.G. Jung, NLP, Voice Dialogue, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Bovendien geeft ons eigen lichaam veel informatie. Daarom werk ik ook lichaamsgericht. Om denken en voelen bij elkaar te brengen; het hart en hoofd te laten samenwerken. Niet alleen praten, maar juist ook ervaren typeert mijn aanpak.

 

Werkwijze

Stap 1: Start: analyse en plan van aanpak

Het eerste gesprek is zowel een introductie  als een coachgesprek. Hierin maken we kennis en licht ik toe wat je van een coachproces kunt verwachten. We scherpen je doelstelling aan. Wat wil je bereiken en wat wil je leren om bij jouw doel uit te komen? We bepalen jouw doel, de aanpak en werkwijze.

Dit is het kader van jouw coachtraject. In het coachcontract verwoorden we dit.

Stap 2: aan de slag

Wat speelt er voor jou? En waarom speelt dit nu? Wat maakt dat je hier last van hebt? We werken in de vorm van gesprekken, verschillende typen oefeningen die ik op dat moment kies om echt maatwerk te bieden. Ik betrek info uit je denkpatronen en gedragspatronen maar ook uit wat je voelt en ervaart. 

        

Stap 3: wat zit er onder gedachtes en gedrag?

Je leert hoe je jouw beoogde doelen kan bereiken. We onderzoeken hoe je het nu doet, wat wel en niet werkt voor je en wat jij onzichtbaar voor jouw doel zet. Wat is het dat jou (heimelijk) nog weerhoudt om te doen wat je eigenlijk wil? Waarom blijf je op dit punt rondjes rijden op jouw rotonde? Zo ontdekken we samen wat jij nodig hebt om dichter bij jouw doel te komen. 
 

Stap 4: Leren: nieuw inzicht, nieuw gedrag                 
In diezelfde oefening ontdek je met welk ander gedrag of gedachte(s) je jouw doel kunt bereiken. De inzichten en do's en dont's schrijf je op in jouw reflectieverslag. Tot de volgende sessie breng je dit in praktijk en ga je bewust oefenen. 

 

Aflsuiting

Deze 'loop' geldt voor het totale coachtraject maar ook voor iedere sessie.

Halverwege en in de afsluitende fase bespreken en verankeren we de behaalde resultaten uit het coachcontract.

bottom of page